Baggrund

Søren Kierkegaard, Niels Bohr, Christian den 4, Thit Jensen, Margrete den 1. Tycho Brahe, Klaus Rifbjerg…

Igennem 18 år har Liv Thomsen formidlet en lang række store danskere og deres tid. Først på DR2 og siden på DR K har hendes serier være populære blandt seerne, og hun er af Politikens Henrik Palle blevet kaldt ‘sin generations Erik Kjersgaard.’ I 2012 valgte hun at sige sin faste stilling op i DR for at etablere sit eget firma, og siden har hun haft kunder og ikke chefer.

Forretningen går strygende, og Charlotte er nu fast medarbejder i firmaet. Opgaverne er mange og forskellige: Fra portrætter af Niels Bohr, D.G. Monrad, Søren Kierkegaard og Jørgen Skafte Rasmussen, over temalørdage om chefer og Facebook til serier om lugtesansen, følesansen og ludere, lommetyve og lirekassemænd. Oveni er der bøger og foredrag i hele landet og diverse ordstyrer- og konsulentjobs.

Hovedfokus er formidling af Danmarkshistorien, og her ved vi, at al god formidling og al god fortælling bygger på hjerteblod og viden. Derfor er indholdet vigtigst i Historieselskabet, om det så handler om formidling af komplekse begreber, aktuelle temaer, sær kunst, historiske epoker eller fjerne forfædre. Historieselskabet har samtidig erfaringerne med og redskaberne til at forløse historien på forskellige platforme og til forskellige målgrupper. Vores opgaver breder sig over tv, radio, tekst og nye digitale medier, og vores kunder er både store kulturinstitutioner, private foreninger og enkeltpersoner. Fælles for dem er et ønske om at få formidlet historien til flest muligt. Det hjælper vi hjertens gerne med.