Bøger

Liv Thomsen har sideløbende med sit virke som TV-vært, tilrettelægger og producent, også skrevet og redigeret bøger. Kom helt tæt på Historiens Heltinder, 1800-tallets åndsrigdom og armod, renæssancen som globaliseringens første tidsalder, bedsteforældres personlige livsberetninger, mellemkrigstiden og meget mere.

Danmarkshistorien har i århundreder været fortalt af mænd, om mænd og til mænd. Det har en ny generation af historieformidlere heldigvis lavet om på. I både tv-serier og bøger har Liv Thomsen rettet blikket mod kvinderne, blandt andet med "Historiens heltinder".

Ti levende fortællinger om ti af Danmarkshistoriens kvinder. Med Liv Thomsen som den engagerede guide er bogen en rejse i både tid og sted. Hun følger i fodsporene på kvinder gennem 3000 år – deres liv og deres tid. Umiddelbart har disse skæbner ikke noget tilfælles, og deres livsvilkår og oplevelser har været vidt forskellige - alligevel spindes der en rød tråd, der skaber sammenhæng på tværs af årtusinder.


Liv i renæssancen (2009)

Med udgangspunkt i seks berømte danskere, der var inspirerede eller påvirkede af renæssancen, fortælles om nogle af Danmarkshistoriens afgørende hændelser og skikkelser, og der trækkes tråde til resten af Europa i den større beretning om globaliseringens første tidsalder. Renæssancen har stadig afgørende betydning for vores verdensopfattelse den dag i dag

Min bedstefars historie (2009)

I “Min bedstefars historie” skriver tolv kendte mænd om deres respektive bedstefædre, og om den tid de levede i. Vi møder store komponister, digtere, maskinfabrikanter, borgmestre, frisører, arbejdere og husmænd. Mænd fra alle samfundslag og egne af landet, som med hårdt arbejde har skabt det moderne Danmark. Det er personlige fortællinger om fascination, kærlighed, mystik og respekt til tidligere generationer.

København i en jazztid (2008)

Med denne bog sættes fokus på de kulturelle tendenser i mellemkrigstiden, der måske ikke i første omgang berørte hverdagslivet hos de mange, men som med tiden har sat sig dybe og varige spor i det danske samfund og den kollektive bevidsthed

Min bedstemors historie (2007)

Der er vrede bedstemødre, milde bedstemødre og storbybohèmer, der er politiske ildsjæle og muslimske mamma´er, der er martyrer og matriarker. I bogen Min bedstemors historie møder du dem alle. Tolv kendte kvinder skriver om deres bedstemødre og deres livshistorier. Det er dybt personlige portrætter af tolv vidt forskellige kvinder fra alle klasser, kulturer og tidsaldre.

1800-tallet på vrangen (2007)

Liv Thomsen tager os med på en rejse tilbage til en tid, hvor dansk kunst og åndsliv er på sit højeste. Men under overfladen lurer råddenskaben, armoden og kampen for overlevelse. Bogen er en medrivende indføring i historien om 1800-tallet og favner hele århundredet, og den udvikling som tog fart i løbet af disse 100 år.