DR-serier
Siden 1996 har Liv Thomsen skabt historiske serier til DR.
Først som fastansat, siden som ekstern producent. Tag med tilbage i tiden, når Liv Thomsen undersøger hvordan livet udfoldede sig i fortidens Danmark, og giver stemme til skæbner fra alle lag af det danske samfund.
IHer finder du links til de produktioner, der for tiden genudsendes på DR2 eller/og vises på DRTV.
I Grundtvigs fodspor
Nikolaj Frederik Severin Grundtvig er et nationalklenodie. Som digter, præst, politiker og som meningsdanner kæmper han mod fastgroede forestillinger. Liv Thomsen fortæller historien om Grundtvig og kaster lys på de ideer, der banede vejen for folkekirken, folkeoplysningen og folkestyret som vi kender det i dag.
De ville dø for sagen
Sammen med en række historikere forsøger Liv Thomsen at forstå, hvorfor nogle danskere i første halvdel af 1900-tallet var parate til at ofre sig selv og andre, for henholdsvis revolutionen, vorherre, demokratiet, nazismen.
Et sted, to verdener
I denne serie fortæller Liv Thomsen og en række historikere om det ulige Danmark, der herskede langt op i det tyvende århundrede.
På sporet af dronningerne
Liv Thomsen drager ud på en rejse i sporet af de danske dronninger. Hun møder seks fascinerende, farverige og vidt forskellige dronninger, som alle har sat deres aftryk på Danmarkshistorien.
Sex, sensationer og superstjerner - Historien om dansk stumfilm
Dansk dokumentar fra 2020 I filmens barndom lå Hollywood i Valby. Her masseproducerede Nordisk Film en lind strøm af erotiske dramaer, krigsfilm og farcer. Men også i Aarhus og Hellerup var der gang i filmfabrikkerne.
Ludere, lommetyve og lirekassemænd: Med ondt skal ondt fordrives, 1800- 1840
Dansk historieserie fra 2015 - med ondt skal ondt fordrives, 1800 - 1840 Danmark har ikke altid været et lille lykkeligt rigt land. Og vores velfærd kom ikke af sig selv og skal ikke tages for givet.
For hundrede år siden: Støvletramp og arbejdskamp
Dansk historieserie fra 2018 I 1918 lever alle i skyggen af krig og revolution. Selv i Danmark, der ellers er blevet kaldt 'et lille smørhul'. Der er stor angst for, at verden skal gå under, men også kolossale fremskridt og visioner.
Danmarkshistorien på vrangen
Der var en gang, hvor mennesket i bedste fald levede i 30 år. Hvor det nærmest altid var sulten, sygdom og stress der satte dagsordenen. Der var også en gang, hvor mange mænd betragtede det som deres ret af voldtage purunge piger, og hvor det meste sex var den direkte vej til helvede.
Dengang vi var bønder
Livet var hårdt. Og kort. Dengang de fleste danskere var bønder og sled og slæbte ude på markerne eller i de bitte små bondestuer. Op til 90 procent af befolkningen levede af og med jorden, og for en fæstebonde var året delt op i helt faste rutiner og ritualer.
1800-tallet på vrangen: Grimme ællinger og forbudte drifter, 1830-1840
Grimme ællinger og forbudte drifter, 1830-1840. H.C. Andersen er vores mest berømte dansker! Odensedrengen betragtede sit liv som et eventyr, men hans fattige opvækst sad altid i ham. Han havde et forskruet forhold til seksualitet og var ekstremt bekræftelseshungrende.
Grever, godsejere og gullaschbaroner
Det handler om magt, pragt og rigdom. Og det handler om nogle danskere, der lever som de allerfærreste af os. I seks programmer fortæller vi sammen med en række førende historikere om overklassens historie gennem 300 år i Danmark.
Muldens mysterier
I Muldens Mysterier får Liv Thomsen og arkæolog Lars Grundvad hjælp af en flok detektorførere til at afdække hidtil uopdagede sider af Danmarkshistorien. I dette afsnit skal det handle om de spanske lejesoldater, der slog sig ned på Langeland i 1808.
Ditlev Monrad - genial og gal?
Han gav os grundloven, men amputerede vores rige. Han var et åndeligt fyrtårn - og en martret sjæl. Altid i tvivl. Takket være Ditlev Monrad fik vi demokrati, men lever i et lilleputland.
Guldgraverne
På skattejagt i Danmarkshistorien. Liv Thomsen sender i dette program to hold amatørarkæologer med metaldetektorer, passion og erfaring ud på en mark vest for byen Gram i Sønderjylland.
Sømand af verden
Denne serie er en hyldest til den danske sømand. Tatoveringer over hele kroppen, et saftig sprog og en pige i hver en havn. Der er mange myter om sømanden, og i fem programmer tager DR ham under kærlig behandling.